Hozzávalók:
- 1 kg egész csirkecomb,
- 50 dkg erdei gomba,
- 2 dl tejszín,
- 1 dl tejföl,
- 1 db húsos paradicsompaprika,
- 5 dkg vaj,
- 2 db zöldhagyma a zöldjével együtt,
- 1 nagy csomó petrezselyemzöld,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 ek rizsliszt,
- só,
- őrölt bors,
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat félbevágom és megsózom. Lapos tűzálló tálra teszem, köré rakom a megtisztított, felszeletelt gombát, a kis kockákra vágott paradicsompaprikát, és a vékony karikákra vágott zöldhagymát.
Megsózom és rászórom a megtisztított, finomra vágott fokhagymát és rámorzsolom a vajat. Lelocsolom a tejföllel elkevert tejszínnel és rászórom a borsot.
A tálat lefedem és előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon 50 percet sütöm. Ezután kiveszem a gombás mártásból a csirkecombokat, és melegen tartom.
A bort, a rizslisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, és behabarom vele a gombás mártást. Jól kiforralom, majd a csirkecombokat visszateszem a tálba. A mártásból egy kicsit rákenek a tetejére, és a sütőben néhány percig pirítom.
Kapros bulgurral tálaltam, és a gombamártással a csirkecombokat leöntöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: