Anna konyhája

Csirkecomb gomba öntettel

 dsc01638.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg egész csirkecomb,
  2. 50 dkg erdei gomba,
  3. 2 dl tejszín,
  4. 1 dl tejföl,
  5. 1 db húsos paradicsompaprika,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 2 db zöldhagyma a zöldjével együtt,
  8. 1 nagy csomó petrezselyemzöld,
  9. 1 dl száraz fehérbor,
  10. 5 gerezd fokhagyma,
  11. 1 ek rizsliszt,
  12. só,
  13. őrölt bors,

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat félbevágom és megsózom. Lapos tűzálló tálra teszem, köré rakom a megtisztított, felszeletelt gombát, a kis kockákra vágott paradicsompaprikát, és a vékony karikákra vágott zöldhagymát.

Megsózom és rászórom a megtisztított, finomra vágott fokhagymát és rámorzsolom a vajat. Lelocsolom a tejföllel elkevert tejszínnel és rászórom a borsot.

A tálat lefedem és előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon 50 percet sütöm. Ezután kiveszem a gombás mártásból a csirkecombokat, és melegen tartom.

A bort, a rizslisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, és behabarom vele a gombás mártást. Jól kiforralom, majd a csirkecombokat visszateszem a tálba. A mártásból egy kicsit rákenek a tetejére, és a sütőben néhány percig pirítom.

Kapros bulgurral tálaltam, és a gombamártással a csirkecombokat leöntöttem.

dsc01637.JPG

dsc01639.JPG

dsc01640.JPG

dsc01635.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!