Anna konyhája

Oroszkrém torta

 dsc_3511.JPG

Hozzávalók:

  1. 6 tojásból piskóta,

Krémhez:

  1. 3 dl tej,
  2. 15 dkg cukor,
  3. 5 tojás,
  4. 2 csom. vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapart magja,
  5. 5 dl habtejszín,
  6. 2 csom. habfixáló,
  7. 1 dkg zselatin,
  8. aszalt gyümölcsök, ( narancs, ananász, sárgabarack ), étcsoki darabok,

Elkészítése:

6 tojásból piskótát sütök. Rácson hagyom kihűlni, pihenni. Sütés után 5-6 órával vízszintesen 3 lapba vágom.

Elkészítem a krémet :

A tejet felteszem melegedni. Pár kanál meleg vízben felolvasztom a zselatint, és annyira melegen tartom, hogy folyékony maradjon.

A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliával, majd a meleg tejhez öntöm. Visszateszem a tűzre, és elosztó felett kevergetve besűrítem. A tűzről leveszem, és a forró krémhez azonnal hozzákeverem a felolvasztott, langyos zselatint. Lehűtöm, időnként megkeverem.

Amíg a krém hűl, habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt. A lehűlt, de még meg nem dermedt krémhez óvatosan hozzákeverem a tejszínhabot.

A piskótalapokat betöltöm krémmel és aszalt gyümölccsel, csokidarabokkal. Annyi krémet hagyok, hogy kívülről is be tudjam vonni. Tetejét tejszínnel, aszalt gyümölccsel díszítem.

dsc_3515.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!