Hozzávalók:
- 6 tojásból piskóta,
Krémhez:
- 3 dl tej,
- 15 dkg cukor,
- 5 tojás,
- 2 csom. vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapart magja,
- 5 dl habtejszín,
- 2 csom. habfixáló,
- 1 dkg zselatin,
- aszalt gyümölcsök, ( narancs, ananász, sárgabarack ), étcsoki darabok,
Elkészítése:
6 tojásból piskótát sütök. Rácson hagyom kihűlni, pihenni. Sütés után 5-6 órával vízszintesen 3 lapba vágom.
Elkészítem a krémet :
A tejet felteszem melegedni. Pár kanál meleg vízben felolvasztom a zselatint, és annyira melegen tartom, hogy folyékony maradjon.
A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliával, majd a meleg tejhez öntöm. Visszateszem a tűzre, és elosztó felett kevergetve besűrítem. A tűzről leveszem, és a forró krémhez azonnal hozzákeverem a felolvasztott, langyos zselatint. Lehűtöm, időnként megkeverem.
Amíg a krém hűl, habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt. A lehűlt, de még meg nem dermedt krémhez óvatosan hozzákeverem a tejszínhabot.
A piskótalapokat betöltöm krémmel és aszalt gyümölccsel, csokidarabokkal. Annyi krémet hagyok, hogy kívülről is be tudjam vonni. Tetejét tejszínnel, aszalt gyümölccsel díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: