Anna konyhája

Császármorzsa kölesből

dsc01600.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg köles,
  2. 4 dl víz,
  3. 4 dl tej,
  4. pici só,
  5. 1/2 citrom reszelt héja,
  6. 2 csom vaníliás cukor,
  7. 4 db tojás,
  8. 5-6 ek olaj,

Elkészítése:

A kölest 2-3 vízben megmosom. Egy lábasba öntöm a vízzel és a tejjel együtt. Megsózom, és alacsony hőfokon, lefedve addig párolom, amíg a folyadékot be nem szívja, és ezzel együtt meg nem dagad. Lehűtöm, villával szétmorzsolom, ha netán összeállna.

Hozzáadom a tojások sárgáját, a vaníliát, és a citromhéjat.

Közben a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd a lehűlt köleshez óvatosan, lazán hozzákeverem.

Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a habos kölest beleöntöm. Pár másodpercig hagyom, majd lapáttal addig kevergetem, amíg zsenge, morzsalékossá válik. Kiszárítani nem szabad. A tűzről leveszem, lefedem, és gőzében hagyom pár percig, majd tálalom. A tányéron pici porcukorral meghintem. Házi sárgabarack dzsemmel tálalom.

dsc01599.JPG

dsc01598.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!