Hozzávalók:
- A bevonathoz: 10-15 dkg 60 %-os étcsokoládé,
- A töltelékhez:
- 7,5 dkg étcsokoládé,
- 0,5 dl tejszín,
- 2 dkg vaj,
- 1/2 narancs reszelt héja,
Elkészítése:
Egy kis lábasban a csokoládé 2/3-át folyamatosan kevergetve, kis lángon, vízgőz felett megolvasztom. A tűzről leveszem, a többi csokoládét beledobom, és addig keverem, amíg teljesen fel nem olvad.
A szilikon bonbonforma mélyedéseibe egészen vékonyan csokit csorgatok egy kávéskanál segítségével. Egyenletesen kikenem a forma alját és oldalát is, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. A maradék csokoládét visszateszem a gőzre, és igyekszem 30-35 °C-on tartani, közben néha megkeverem.
Közben elkészítem a tölteléket: Megolvasztom a vajat, hozzáadom az étcsokoládét, a reszelt narancshéjat, és a tejszínt, majd addig keverem, amíg teljesen sima, egységes lesz. Leveszem a tűzről és hűlni hagyom.
A megdermedt bonbonforma 2/3-át megtöltöm a lehűlt (30 °C-nál nem melegebb ! ) narancsos krémmel, majd visszateszem a hűtőbe. (2-3 mm-t hagyok a záró csokiréteg számára )
Kb fél óra múlva a hűtőből kiveszem, és a tetejére csorgatom-simítom az olvasztott csokoládét. Vigyázok, hogy a csokiréteg egy szintben maradjon a bonbonforma vízszintes síkjával. Ismét a hűtőbe teszem, és ha teljesen megdermedt, kinyomkodom a bonbonokat a szilikon formából.
Karamellkrémes bonbon:
Hozzávalók a krémhez:
- 12 dkg cukor,
- 125 ml tejszín,
- 1 rúd vanília,
- 2 dkg vaj,
- 3 ek méz,
- csipet só,
Elkészítése:
Karamellizálom a cukrot. Amikor gyönyörű aranybarna színű lesz leemelem a tűzről, és hozzáöntöm a tejszínt. Kevergetve visszateszem a tűzre a karamell megolvadásáig. Hozzáadom a vaníliát, a sót, és a mézet. Tartalék lángon addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a tűzről leveszem, és kihűtöm. (30 °C-nál ne legyen melegebb, különben megolvasztja a csokiburkot ! )
A továbbiakban az előzőeknek megfelelően járok el, vagyis a megkötött csokiburokba töltöm a krémet, majd csokiréteggel lezárom.
Ezeket a nagyszerű bonbon recepteket Itt találtam.
csokival kibélelve
betöltve… (ez egy karamellkrémes bonbon )
a megszilárdult csokiburokba töltöm a narancsos-csokis krémet
csokival lefedve
a végeredmény ! 🙂
Nagyon finom !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: