Anna konyhája

Narancsos-csokikrémes bombon

 20151222_192951.jpg

Hozzávalók:

  1. A bevonathoz: 10-15 dkg 60 %-os étcsokoládé,
  2. A töltelékhez:
  • 7,5 dkg étcsokoládé,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 2 dkg vaj,
  • 1/2 narancs reszelt héja,

Elkészítése:

Egy kis lábasban a csokoládé 2/3-át folyamatosan kevergetve, kis lángon, vízgőz felett megolvasztom. A tűzről leveszem, a többi csokoládét beledobom, és addig keverem, amíg teljesen fel nem olvad.

A szilikon bonbonforma mélyedéseibe egészen vékonyan csokit csorgatok egy kávéskanál segítségével. Egyenletesen kikenem a forma alját és oldalát is, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. A maradék csokoládét visszateszem a gőzre, és igyekszem 30-35 °C-on tartani, közben néha megkeverem.

Közben elkészítem a tölteléket: Megolvasztom a vajat, hozzáadom az étcsokoládét, a reszelt narancshéjat, és a tejszínt, majd addig keverem, amíg teljesen sima, egységes lesz. Leveszem a tűzről és hűlni hagyom.

 A megdermedt bonbonforma 2/3-át megtöltöm a lehűlt (30 °C-nál nem melegebb ! ) narancsos krémmel, majd visszateszem a hűtőbe. (2-3 mm-t hagyok a záró csokiréteg számára )

Kb fél óra múlva a hűtőből kiveszem, és a tetejére csorgatom-simítom az olvasztott csokoládét. Vigyázok, hogy a csokiréteg egy szintben maradjon a bonbonforma vízszintes síkjával. Ismét a hűtőbe teszem, és ha teljesen megdermedt, kinyomkodom a bonbonokat a szilikon formából.

Karamellkrémes bonbon:

Hozzávalók a krémhez:

  1. 12 dkg cukor,
  2. 125 ml tejszín,
  3. 1 rúd vanília,
  4. 2 dkg vaj,
  5. 3 ek méz,
  6. csipet só,

Elkészítése:

Karamellizálom a cukrot. Amikor gyönyörű aranybarna színű lesz leemelem a tűzről, és hozzáöntöm a tejszínt. Kevergetve visszateszem a tűzre a karamell megolvadásáig. Hozzáadom a vaníliát, a sót, és a mézet. Tartalék lángon addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a tűzről leveszem, és kihűtöm. (30 °C-nál ne legyen melegebb, különben megolvasztja a csokiburkot ! )

A továbbiakban az előzőeknek megfelelően járok el, vagyis a megkötött csokiburokba töltöm a krémet, majd csokiréteggel lezárom.

Ezeket a nagyszerű bonbon recepteket  Itt találtam.

dscf6120_1.JPG

csokival kibélelve

dscf6134.JPG

betöltve… (ez egy karamellkrémes bonbon )

dscf6133_1.JPG

a megszilárdult csokiburokba töltöm a narancsos-csokis krémet

dscf6087m.JPG

csokival lefedve

dscf6092m.JPG

a végeredmény ! 🙂

dscf6094m.JPG

Nagyon finom !

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!