Hozzávalók:
- 14 dkg liszt,
- 2 dkg étkezési keményítő,
- 7 dkg margarin,
- 1 ek étolaj,
- 5 dkg porcukor,
- 1 ek tejszín,
- 1 tojássárgája,
- 1/2 tk őrölt fahéj,
Elkészítése:
Egy tálba kimértem a lisztet, porcukrot, keményítőt, és a fahéjat, és összekevertem.Hozzátettem az olajat, a tejszínt, a tojássárgáját, és a margarint, majd összeállítottam a tésztát. Egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Lisztezett felületen 3mm vékonyra nyújtottam, és a kerek szaggató résszel kiszaggattam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe áttettem, majd a kerek szaggatórészt rajtahagyva, a mintát rányomtam. A szaggatót és a pecsétet is lisztezni kell szaggatás közben ! A kekszekkel teli tepsit a hűtőbe tettem 1 órára.
180 °C-on 10 perc alatt szép világosra sütöttem.
Ilyen finom kekszet még nem ettem ! Egészen vékony, végig ropogós marad, és nem utolsó sorban nagyon finom !!
A receptet itt találtam !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: