Anna konyhája

Fahéjas pecsétes keksz

dscf6082_1.JPG

picsart_1451115781997_1.jpg

Hozzávalók:

  1. 14 dkg liszt,
  2. 2 dkg étkezési keményítő,
  3. 7 dkg margarin,
  4. 1 ek étolaj,
  5. 5 dkg porcukor,
  6. 1 ek tejszín,
  7. 1 tojássárgája,
  8. 1/2 tk őrölt fahéj,

Elkészítése:

Egy tálba kimértem a lisztet, porcukrot, keményítőt, és a fahéjat, és összekevertem.Hozzátettem az olajat, a tejszínt, a tojássárgáját, és a margarint, majd összeállítottam a tésztát. Egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Lisztezett felületen 3mm vékonyra nyújtottam, és a kerek szaggató résszel kiszaggattam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe áttettem, majd a kerek szaggatórészt rajtahagyva, a mintát rányomtam. A szaggatót és a pecsétet is lisztezni kell szaggatás közben ! A kekszekkel teli tepsit a hűtőbe tettem 1 órára.

180 °C-on 10 perc alatt szép világosra sütöttem.

Ilyen finom kekszet még nem ettem ! Egészen vékony, végig ropogós marad, és nem utolsó sorban nagyon finom !!

A receptet itt találtam !

dscf6068_1.JPG

dscf6066.JPG

dscf6067m.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!