Hozzávalók:
- 1 dl köles,
- 2,5-3 dl meleg víz,
- só,
- bors,
- házi vegeta,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem levél,
- 1 fej karalábé,
- 1/2 fej zellergumó,
- 3 szál sárgarépa,
- 1 szál fehérrépa,
- 1 marék zöldborsó
- étolaj,
Elkészítése:
A kölest 2-3 vízben megmosom. 2 ek olajon megfuttatom a kölest, majd meleg vízzel felöntöm, sózom, borsozom, vegetát és átnyomott fokhagymát szórok rá. Lefedem és gyenge lángom főzöm 5 percet. A tűzről leveszem, és lefedve gőzében hagyom puhulni.
A zöldségeket megtisztítom, megmosom és apró kockákra vágom. 2 ek olajon megkeverem, sózom, majd lefedve, kis lángon, a saját levében hagyom párolódni. Friss ropogósra készítem, nem főzöm szét !
Kiváló, a rizst helyettesítő köret.
A megfőtt köleshez öntöm a párolt zöldséget, összekeverem, frissen aprított petrezselyemmel meghintem, és már tálalom is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: