Hozzávalók:
- 5 tojásból készült piskóta,
- 1 l tej,
- 5 tojás,
- 20 dkg cukor,
- 5 dkg liszt,
- 1 rúd vanília,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- kimagozott meggy, ( befőtt is jó! )
- 10 dkg étcsokoládé,
- csipet só,
Elkészítése:
Elkészítem a piskótát. A kihűlt piskótát 1×1 cm-es kockákra aprítom.
A krémhez a tojásokat szétválasztom, és a tojásfehérjéket csipet só hozzáadásával kemény habbá verem.
A tojások sárgáját habosra keverem először a cukorral, majd hozzákeverem a lisztet is.
A vaníliarudat felhasítom, a magját kikaparom, és a héjával együtt a tejbe dobom, majd a tejet felforralom. Leveszem a tűzről és pár kanálnyi tejet a tojásos masszával simára kikeverek, majd a többi tejhez öntöm, elkeverem. Visszateszem a tűzre, és folyamatos keverés mellett besűrítem. A tűzről leveszem, és azonnal, lazán hozzákeverem a felvert habot. Vigyázok, hogy levegős, könnyű, habos maradjon.
Egy mélyebb üvegtál aljába pár kanál krémet merek, majd piskóta kockákkal beszórom. Erre lecsöpögtetett meggyszemeket, majd csokoládé darabokat szórok. Az egészet beterítem krémmel, és előröl kezdem a rétegzést. Tehát ismét piskóta, meggy, csoki. Krémmel zárom a sort.
a piskótát felkockázom
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: