Anna konyhája

Milánói ( teljes kiőrlésű ) spagetti

 dsc01459_masolata.JPG

Hozzávalók :

  1. 30 dkg teljes kiőrlésű, durum spagetti,
  2. 30 dkg darált sertéshús vagy füstölt sonka,
  3. 30 dkg erdei gomba vagy csiperke,
  4. 20 dkg reszelt sajt, (parmezán )
  5. 2 fej vöröshagyma,
  6. 3 gerezd fokhagyma,
  7. só, 
  8. őrölt bors,
  9. oregano,
  10. bazsalikom,
  11. 3 ek házi ketchupom,
  12. 1 dl házi  paradicsomlevem,
  13. olaj,

Elkészítése:

A vöröshagymákat és a gombát megtisztítom, felaprítom.

3 ek olajon az egyik vöröshagymát üvegesre párolom, sózom, majd hozzáadom a gombát, és a saját levében együtt párolom tovább. Gyakori kevergetés mellett zsírjára sütöm.

Egy másik edényben  olajon szintén megpárolom a vöröshagymát, hozzákeverem a darált sonkát, vagy húst ( esetleg vegyesen ! ), és a hús fehéredéséig kevergetem, majd sózom, borsozom, a többi fűszerrel ízesítem. Paradicsomlével elkevert ketchuppal felöntöm, és közepes lángon, félig lefedve, időközönként kevergetve készre párolom.

A spagettit sózott, bő, lobogó forrásban lévő vízben magvasra főzöm. Leszűröm, és egy tűzálló tálba szétterítem. Ráöntöm a párolt gombát és a paradicsomos darált húst, megszórom a reszelt sajt felével, és két favilla segítségével lazán megforgatva összekeverem. Tetejét a maradék reszelt sajttal megszórom. 

200°C-on addig sütöm ,amíg a tetejére a sajt ráolvad. Házi ketchuppal és plusz reszelt sajttal megszórva tálalom.

dsc01448_masolata.JPG

dsc01460.JPG

dsc01461.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!