Osztrák diós

 

Hozzávalók :

  1. 25 dkg olvasztott margarin,
  2. 20 dkg cukor,
  3. 1 csom. vaníliás cukor,
  4. 4 tojás,
  5. 25 dkg darált dió,
  6. 30 dkg liszt,
  7. 1 csom. sütőpor,
  8. csipet só,
  9. sárgabarack lekvár,

Elkészítése:

Az olvasztott margarint habosra keverem a cukorral, a vaníliával, és a 4 tojás sárgájával. Beleöntöm a darált diót, és simára keverem.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem csipet só hozzáadásával.

A lisztbe keverem a sütőport, és a tojáshabbal felváltva laza mozdulatokkal  a tojásos masszával elegyítem.

Kivajazok-kilisztezek egy kb 20×30 cm-es tepsit, és a kevert tészta felét az aljába simítom. Rákanalazom a sárgabarack lekvárt, lehetőleg jó gazdagon, hogy betakarja a tésztát. Ennek tetejére a maradék kevert tészta kerül, amit egy villa segítségével elsimítok a lekvár tetején.

180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütök. Tűpróbával ellenőrzöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukorral meghintem, a szélét körbevágom, ( az a torkosaké, akik nem tudják kivárni, hogy a tálra kerüljön…), éles késsel négyzetesre vágom, és kiszedem a tálra.

Nagyon finom, puha, a lekvártól kellően szaftos, a dióval együtt igazi ízes  sütemény.

lekvárral gazdagon megkenem

a tetején a tésztát egy villával elsimítom

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »