Hozzávalók :
- 25 dkg olvasztott margarin,
- 20 dkg cukor,
- 1 csom. vaníliás cukor,
- 4 tojás,
- 25 dkg darált dió,
- 30 dkg liszt,
- 1 csom. sütőpor,
- csipet só,
- sárgabarack lekvár,
Elkészítése:
Az olvasztott margarint habosra keverem a cukorral, a vaníliával, és a 4 tojás sárgájával. Beleöntöm a darált diót, és simára keverem.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem csipet só hozzáadásával.
A lisztbe keverem a sütőport, és a tojáshabbal felváltva laza mozdulatokkal a tojásos masszával elegyítem.
Kivajazok-kilisztezek egy kb 20×30 cm-es tepsit, és a kevert tészta felét az aljába simítom. Rákanalazom a sárgabarack lekvárt, lehetőleg jó gazdagon, hogy betakarja a tésztát. Ennek tetejére a maradék kevert tészta kerül, amit egy villa segítségével elsimítok a lekvár tetején.
180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütök. Tűpróbával ellenőrzöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukorral meghintem, a szélét körbevágom, ( az a torkosaké, akik nem tudják kivárni, hogy a tálra kerüljön…), éles késsel négyzetesre vágom, és kiszedem a tálra.
Nagyon finom, puha, a lekvártól kellően szaftos, a dióval együtt igazi ízes sütemény.
lekvárral gazdagon megkenem
a tetején a tésztát egy villával elsimítom
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: