Anna konyhája

Sonkával-sajttal töltött csirke mellfilé gombás gerslivel

dsc01317.JPG

Hozzávalók :

  1. 8 db csirke mellfilé,
  2. szárnyas fűszerkeverék,
  3. 8 szelet füstölt sonka,
  4. 8 szelet nem túl vékony trappista sajt szelet,
  5. 3-4 tojás,
  6. liszt,
  7. aprított kukoricapehely,
  8. olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket 2 folpack között kiklopfolom. Fűszersóval behintem. Az egyik felére sajtszeletet , majd arra sonkaszeletet fektetek. A másik felét ráhajtom. A sajt és a sonka ne lógjon ki. A hússzeleteket kézzel finoman összepaskolom.

A kukoricapelyhet aprítóban durvára őrlök.

A betöltött hússzeleteket először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a kukoricapehelybe forgatom, amit mindkét oldalára kézzel rányomkodok.

Egy nagyobb méretű tepsibe vékonyan olajat öntök, és 180 °C-os sütőbe felforrósítom. A hússzeleteket belerakom, és kb 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Félidőben egyszer megforgatom. A ropogós-pirosra sült hússzeleteket gombás gerslivel, ill. kuszkusszal tálaltam.

dsc01314.JPG

gombás gerslivel…

dsc01319.JPG

kuszkusszal..

dsc01296.JPG

folpackon kiklopfolom, betöltöm…

dsc01300.JPG

dsc01306.JPG

mindjárt kész !

dsc01311.JPG

és már tálalom is !

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!