Anna konyhája

Kókuszos pöfeteg

 

Hozzávalók:

  1. 2 db tojás,
  2. 10 dkg porcukor vagy fruktóz,
  3. 1 biocitrom lereszelt héja,
  4. 6 dkg vaj,
  5. 24 dkg liszt,
  6. 1 csom sütőpor,
  7. 10 dkg kókuszreszelék,
  8. kókusz a forgatáshoz,
  9. porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A vajat a mikróban megpuhítom.

A tojásokat habosra keverem a cukorral (fruktózzal ), és a reszelt citromhéjjal. Hozzákeverem a puha vajat, a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Jól összedolgozom, majd pár órára a hűtőbe teszem, hogy könnyebben dolgozzak vele.

Diónyi golyókat hengergetek, – nekem 20 db lett – kókuszreszelékbe hempergetem, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. 160 °C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom hűlni, majd tálra rakom, és porcukorral picit meghintem.

Kívül ropogós, belül finom puha. A citrom és a kókusz csodálatos ízkombináció ! Teázáshoz, kávézáshoz ideális kínálni való sütemény !

dsc01295_masolata.JPG

dsc01302_masolata.JPG

dsc01303.JPG

dsc01305.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!