Hozzávalók:
- 2 db tojás,
- 10 dkg porcukor vagy fruktóz,
- 1 biocitrom lereszelt héja,
- 6 dkg vaj,
- 24 dkg liszt,
- 1 csom sütőpor,
- 10 dkg kókuszreszelék,
- kókusz a forgatáshoz,
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A vajat a mikróban megpuhítom.
A tojásokat habosra keverem a cukorral (fruktózzal ), és a reszelt citromhéjjal. Hozzákeverem a puha vajat, a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Jól összedolgozom, majd pár órára a hűtőbe teszem, hogy könnyebben dolgozzak vele.
Diónyi golyókat hengergetek, – nekem 20 db lett – kókuszreszelékbe hempergetem, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. 160 °C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom hűlni, majd tálra rakom, és porcukorral picit meghintem.
Kívül ropogós, belül finom puha. A citrom és a kókusz csodálatos ízkombináció ! Teázáshoz, kávézáshoz ideális kínálni való sütemény !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: