Hozzávalók :
Citromkrém:
Elkészítése:
Habosra keverem tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel és a citrom levével, reszelt héjával. Hozzáadom a tejet,simára kikeverem.Lassú tűzön forralás nélkül besűrítem. A tűzről leveszem és hozzákeverem a vajat. Hidegre teszem, hűlés közben néha keverek rajta egyet-egyet. A felvert tejszínből 2 evőkanálnyit hozzákeverek.
Csokis krém:
Elkészítése:
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a liszttel és a kakaóval. A tejet lassan hozzáöntöm, csomómentesre keverem. Kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik. Hűvös helyre teszem, időnként kikeverem. Amikor lehűlt, hozzákeverem a tejszínhab felét.
Vaníliás krém:
Hozzávalók
Elkészítése:
A vaníliás krémet a csokishoz hasonlóan készítem el, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszek bele.
Egyébb hozzávaló:
Összeállítás:
A pohár aljába 2 ek csoki krémet teszek, rá 2 ek citrom krémet, amit megszórok mogyoróval. Majd 2 ek vaníliakrém 2 ek citromkrémmel leöntve, mogyoróval megszórva. Ha a pohárba belefér, még egyszer megismétlem. A tetejére habzsákból tejszínhabot nyomok.