Hozzávalók :
Citromkrém:
- 3 tojássárgája,
- 1/2 citrom reszelt héja,.1 érett citrom frissen kifacsart leve,
- 12 dkg cukor,
- 2 dkg étkezési keményítő,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl tej
Elkészítése:
Habosra keverem tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel és a citrom levével, reszelt héjával. Hozzáadom a tejet,simára kikeverem.Lassú tűzön forralás nélkül besűrítem. A tűzről leveszem és hozzákeverem a vajat. Hidegre teszem, hűlés közben néha keverek rajta egyet-egyet. A felvert tejszínből 2 evőkanálnyit hozzákeverek.
Csokis krém:
- 0,5 dl tej,
- 2 tojássárgája,
- 1 ek liszt,
- 1 ek holland kakaó,
- 3 ek cukor,
- 2,5 dl habtejszín fele, ( fele a kakaós, fele a vaníliás krémbe kerül )
- 1 csom habfixáló,
Elkészítése:
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a liszttel és a kakaóval. A tejet lassan hozzáöntöm, csomómentesre keverem. Kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik. Hűvös helyre teszem, időnként kikeverem. Amikor lehűlt, hozzákeverem a tejszínhab felét.
Vaníliás krém:
Hozzávalók
- 0,5 dl tej,
- 2 tojássárgája,
- 1 ek liszt,
- 1 rúd vanília kikapart magja,
- 3 ek cukor,
- 2, 5 dl habtejszín fele,
Elkészítése:
A vaníliás krémet a csokishoz hasonlóan készítem el, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszek bele.
Egyébb hozzávaló:
- 20 dkg durvára aprított mogyoró,
- a tetejére díszítésnek 1 dl felvert tejszínhab,
Összeállítás:
A pohár aljába 2 ek csoki krémet teszek, rá 2 ek citrom krémet, amit megszórok mogyoróval. Majd 2 ek vaníliakrém 2 ek citromkrémmel leöntve, mogyoróval megszórva. Ha a pohárba belefér, még egyszer megismétlem. A tetejére habzsákból tejszínhabot nyomok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: