Anna konyhája

Kelkáposzta főzelék /1

 dsc01253_masolata.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg kelkáposzta,
  2. 20 dkg burgonya,
  3. só,
  4. 1/2 mk bors,
  5. 3-4 db babérlevél,
  6. 1 mk majoranna,
  7. 1 mk őrölt kömény,
  8. 1 kk őrölt pirospaprika,
  9. 2-3 gerezd fokhagyma
  10. 4 ek olaj,
  11. 3 csapott ek  liszt,
  12. 1 ek tejföl,

Elkészítése:

A kelkáposztának leszedem a külső leveleit, lemosom, jól lecsöpögtetem. Kettévágom, a torzsájától megszabadítom, és vékonyra szeletelem a leveleit.Egy nagyobb méretű lábasban felteszem főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje.

Ízlés szerint sózom, rászórom a borsot, majorannát, köményt és a babérlevelet. Amíg fő megtisztítom a burgonyát, és apró kockákra vágom. A félig megfőtt káposztához hozzáadom a burgonyát, és puhára főzöm.

Olajból, lisztből és az átnyomott fokhagymából zsemleszínű rántást készítek, pirospaprikával meghintem. A tűzről leveszem és a káposzta forró levéből rámerve felöntöm a rántást. Simára elkeverem, majd berántom vele a főzeléket. Egyet forralok rajta. A tűzről levéve 1 ek tejföllel gazdagítom.

Grillkolbásszal, fasirozottal vagy pörkölttel egyaránt szeretjük.

dsc01251_masolata.JPG

dsc01257_masolata.JPG

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!