Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta,
- 20 dkg burgonya,
- só,
- 1/2 mk bors,
- 3-4 db babérlevél,
- 1 mk majoranna,
- 1 mk őrölt kömény,
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj,
- 3 csapott ek liszt,
- 1 ek tejföl,
Elkészítése:
A kelkáposztának leszedem a külső leveleit, lemosom, jól lecsöpögtetem. Kettévágom, a torzsájától megszabadítom, és vékonyra szeletelem a leveleit.Egy nagyobb méretű lábasban felteszem főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Ízlés szerint sózom, rászórom a borsot, majorannát, köményt és a babérlevelet. Amíg fő megtisztítom a burgonyát, és apró kockákra vágom. A félig megfőtt káposztához hozzáadom a burgonyát, és puhára főzöm.
Olajból, lisztből és az átnyomott fokhagymából zsemleszínű rántást készítek, pirospaprikával meghintem. A tűzről leveszem és a káposzta forró levéből rámerve felöntöm a rántást. Simára elkeverem, majd berántom vele a főzeléket. Egyet forralok rajta. A tűzről levéve 1 ek tejföllel gazdagítom.
Grillkolbásszal, fasirozottal vagy pörkölttel egyaránt szeretjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: