Hozzávalók: 2 db 2×36 cm-es pizzára
- 50 dkg lisztből pizza tésztát készítek,
- 30 dkg mozzarella sajt,
- 50 dkg erdei gomba, (nálam tőkegomba )
- olaj,
- 4 ek olivaolaj,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- 2 fej lila hagyma,
- 8 ek passzírozott paradicsom,
- 10 szelet edámi sajt,
- Tabasco szósz
Elkészítése:
Elkészítem a pizza tésztát, 2 gombócba vágom, megformázom, és pizza sütőlapra teszem.
A friss gombát megtisztítom, nem túl apróra felszeletelem. 2 ek olajon megpárolom a lila hagymát, rádobom a gombát, sózom, borsozom, bazsalikommal meghintem, és pár perc alatt zsírjára sütöm.
A pizza tésztát megkenem a passzírozott paradicsommal, a szélénél legalább 1 cm-t elhagyva. Pár csepp olivaolajat locsolok rá, majd megszórom friss bazsalikommal. A mozzarella sajtot rámorzsolom. A pirított gombát egyenletesen eloszlatom, majd a sajt szeletekkel beborítom.
220 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A széle szépen megpirul, a sajt lágyan bugyog a tetején. Tabasco szósszal meglocsolom és forrón azonnal tálalom .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: