Anna konyhája

Tőkegombás pizza

 dsc01030_2.JPG

Hozzávalók: 2 db 2×36 cm-es pizzára

  1. 50 dkg lisztből pizza tésztát készítek,
  2. 30 dkg mozzarella sajt,
  3. 50 dkg erdei gomba, (nálam tőkegomba )
  4. olaj,
  5. 4 ek olivaolaj,
  6. só,
  7. bors,
  8. bazsalikom,
  9. 2 fej lila hagyma,
  10. 8 ek passzírozott paradicsom,
  11. 10 szelet edámi sajt,
  12. Tabasco szósz

Elkészítése:

Elkészítem a pizza tésztát, 2 gombócba vágom, megformázom, és pizza sütőlapra teszem.

A friss gombát megtisztítom, nem túl apróra felszeletelem. 2 ek olajon megpárolom a lila hagymát, rádobom a gombát, sózom, borsozom, bazsalikommal meghintem, és pár perc alatt zsírjára sütöm.

A pizza tésztát megkenem a passzírozott paradicsommal, a szélénél legalább 1 cm-t elhagyva. Pár csepp olivaolajat locsolok rá, majd megszórom friss bazsalikommal. A mozzarella sajtot rámorzsolom. A pirított gombát egyenletesen eloszlatom, majd a sajt szeletekkel beborítom.

220 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A széle szépen megpirul, a sajt lágyan bugyog a tetején. Tabasco szósszal meglocsolom és forrón azonnal tálalom  .

dsc01031_2.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!