Házi vegeta

Hozzávalók:

  1. 1 kg sárgarépa,
  2. 50 dkg fehérrépa,
  3. 1 fej karfiol,
  4. 50 dkg karalábé,
  5. 30 dkg zeller,
  6. 1 kg vegyes színű paprika,
  7. 20 dkg cukkini,
  8. 2 nagy fej lila hagyma,
  9. 4 fej vöröshagyma,
  10. 2 egész fej fokhagyma,
  11. 1 csokor petrezselyemzöld,
  12. 10 dkg gyömbér,
  13. 1 csomag kurkuma

Elkészítése:

A friss hozzávalókat megtisztítom, elektromos aprítóban, vagy nagylyukú húsdarálón megaprítom. Papírral bélelt nagy tálcákra raktam, és kb 24 órán keresztül, 60 fokos sütőben , résnyire nyitott ajtó mellett csörögére szárítottam.Pár órát szabad levegőn hagytam majd aprítóban  tovább aprítottam. Hozzátettem a kurkumát, összekevertem, és élveztem a csodás illatát. Csavaros tetejű üvegben, száraz, hűvös helyre raktam. Sót nem tettem bele, azt mindig az adott ételhez igazodva pótlom.

Címkék: ,
Tovább a blogra »