Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa,
- 50 dkg fehérrépa,
- 1 fej karfiol,
- 50 dkg karalábé,
- 30 dkg zeller,
- 1 kg vegyes színű paprika,
- 20 dkg cukkini,
- 2 nagy fej lila hagyma,
- 4 fej vöröshagyma,
- 2 egész fej fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 10 dkg gyömbér,
- 1 csomag kurkuma
Elkészítése:
A friss hozzávalókat megtisztítom, elektromos aprítóban, vagy nagylyukú húsdarálón megaprítom. Papírral bélelt nagy tálcákra raktam, és kb 24 órán keresztül, 60 fokos sütőben , résnyire nyitott ajtó mellett csörögére szárítottam.Pár órát szabad levegőn hagytam majd aprítóban tovább aprítottam. Hozzátettem a kurkumát, összekevertem, és élveztem a csodás illatát. Csavaros tetejű üvegben, száraz, hűvös helyre raktam. Sót nem tettem bele, azt mindig az adott ételhez igazodva pótlom.
Ezt nagyon szépen köszönöm, ezek annyira jó dolgok.