Hozzávalók:
Elkészítése:
A tarját 2 cm-es csíkokra vágom. Alaposan beszórom gyros-fűszerkeverékkel, hogy mindenhol takarja a húst. Egy éjszakára, lezárt dobozban a hűtőben állni hagyom, hogy jól átjárják az ízek.
Egy mélyebb tűzálló tálba fektetem a hús szeleteket, és 180 °C-on, grillező-légkeveréssen egy-másfél órát sütöm. Közben fél óránként átforgatom, hogy mindenhol kérgesedjen, megpiruljon és a szaftjában megpuhuljon. Amikor átsült egy vágódeszkára kiszedem a húsokat, és 1 cm szélesre felcsíkozom. A megmaradt szafttal együtt egy serpenyőbe teszem a húscsíkokat, jól megforgatom, hogy az ízek mindenhol jól átjárják, és teljes lángon,10-15 perc alatt ropogósra sütöm.
Apró újburgonyát olajsütőben piros-ropogósra sütök, és a gyrossal együtt tálalom.