Csicsókás dödölle teljes kiőrlésű lisztből

 

Hozzávalók:

  1. 1/2 kg csicsóka,
  2. só,
  3. teljes kiőrlésű liszt,
  4. étolaj,
  5. tejföl,
  6. 12 dkg bacon felkockázva,

Elkészítése:

A bacon kockákat 1 ek olajon kisütök.

A csicsókát megtisztítom, megmosom, felszeletelem. Sós vízben puhára főzöm. A vizet teljesen leöntöm róla, villával összetöröm, majd tűzre teszem, jól felforrósítom. Kanalanként  lisztet keverek hozzá, amíg összeálló masszát nem kapok. Ekkor leveszem a tűzről. Egy széles serpenyőbe 3-4 ek olajat felforrósítok. A csicsókás masszából egy adagot kimerek fakanállal, majd egy kiskanállal apró darabokat szaggatok a forró olajra. Közben forgatom-kevergetem a dödölle darabkákat, hogy körben ropogósra piruljanak. Több részletben sütöm, hogy véletlenül se ragadjanak össze a darabok, jobban megpiruljanak.

Azon forrón tálalom, pirított bacon kockákkal gazdagítom, tejföllel megöntözöm, sózom, és már fogyasztható is !

villával összetöröm

liszttel összekeverem-főzöm

kanállal a forró olajba szaggatom

kis adagonként megpirítom

pirított baconnel, tejföllel tálalom

Címkék: ,
Tovább a blogra »