Anna konyhája

Csicsókás dödölle teljes kiőrlésű lisztből

 dsc01243.JPG

Hozzávalók:

  1. 1/2 kg csicsóka,
  2. só,
  3. teljes kiőrlésű liszt,
  4. étolaj,
  5. tejföl,
  6. 12 dkg bacon felkockázva,

Elkészítése:

A bacon kockákat 1 ek olajon kisütök.

A csicsókát megtisztítom, megmosom, felszeletelem. Sós vízben puhára főzöm. A vizet teljesen leöntöm róla, villával összetöröm, majd tűzre teszem, jól felforrósítom. Kanalanként  lisztet keverek hozzá, amíg összeálló masszát nem kapok. Ekkor leveszem a tűzről. Egy széles serpenyőbe 3-4 ek olajat felforrósítok. A csicsókás masszából egy adagot kimerek fakanállal, majd egy kiskanállal apró darabokat szaggatok a forró olajra. Közben forgatom-kevergetem a dödölle darabkákat, hogy körben ropogósra piruljanak. Több részletben sütöm, hogy véletlenül se ragadjanak össze a darabok, jobban megpiruljanak.

Azon forrón tálalom, pirított bacon kockákkal gazdagítom, tejföllel megöntözöm, sózom, és már fogyasztható is !

dsc01234.JPG

villával összetöröm

dsc01237.JPG

liszttel összekeverem-főzöm

dsc01238.JPG

kanállal a forró olajba szaggatom

dsc01239.JPG

kis adagonként megpirítom

dsc01240.JPG

dsc01244.JPG

pirított baconnel, tejföllel tálalom

dsc01245.JPG

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!