Hozzávalók:
- 1/2 kg csicsóka,
- só,
- teljes kiőrlésű liszt,
- étolaj,
- tejföl,
- 12 dkg bacon felkockázva,
Elkészítése:
A bacon kockákat 1 ek olajon kisütök.
A csicsókát megtisztítom, megmosom, felszeletelem. Sós vízben puhára főzöm. A vizet teljesen leöntöm róla, villával összetöröm, majd tűzre teszem, jól felforrósítom. Kanalanként lisztet keverek hozzá, amíg összeálló masszát nem kapok. Ekkor leveszem a tűzről. Egy széles serpenyőbe 3-4 ek olajat felforrósítok. A csicsókás masszából egy adagot kimerek fakanállal, majd egy kiskanállal apró darabokat szaggatok a forró olajra. Közben forgatom-kevergetem a dödölle darabkákat, hogy körben ropogósra piruljanak. Több részletben sütöm, hogy véletlenül se ragadjanak össze a darabok, jobban megpiruljanak.
Azon forrón tálalom, pirított bacon kockákkal gazdagítom, tejföllel megöntözöm, sózom, és már fogyasztható is !
villával összetöröm
liszttel összekeverem-főzöm
kanállal a forró olajba szaggatom
kis adagonként megpirítom
pirított baconnel, tejföllel tálalom
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: