Vargánya-paprikás galuskával

 

Hozzávalók :

  1. 50 dkg vargánya gomba,
  2. 2-3 ek olaj,
  3. 2 fej vöröshagyma,
  4. 1 ek őrölt piros paprika,
  5. só,
  6. őrölt bors,
  7. 1 csapott ek liszt,
  8. 1 dl tejföl

Elkészítése:

A megtisztított hagymát apróra, a gombát nagyobbra, vastagabbra felszeletelem.

Olajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm kb 1/2 dl vízzel és hagyom lassan főni, majd amikor zsírjára lesült, ismét kis vizet öntök alá, hogy lassan pépessé főljön. Leveszem a tűzről, majd hozzáadom a pirospaprikát és a gombát.  Megkeverem, sózom, borsozom. Visszateszem a tűzre, és kevés víz hozzáadásával, 5-10 percig főzöm.

Közben simára keverem a lisztet és a tejfölt, majd adok hozzá pár kanállal a gomba szaftjából, hogy ne ugorjon össze a hirtelen melegtől a tejföl, és a habarást hozzákeverem a gombapaprikáshoz. 1-2 percig főzöm, hogy besűrítse a gombát.

Párolt rizzsel, galuskával vagy párolt kuszkusszal, esetleg bulgurral tálalom.

 

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »