Hozzávalók :
- 50 dkg vargánya gomba,
- 2-3 ek olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 ek őrölt piros paprika,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csapott ek liszt,
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra, a gombát nagyobbra, vastagabbra felszeletelem.
Olajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm kb 1/2 dl vízzel és hagyom lassan főni, majd amikor zsírjára lesült, ismét kis vizet öntök alá, hogy lassan pépessé főljön. Leveszem a tűzről, majd hozzáadom a pirospaprikát és a gombát. Megkeverem, sózom, borsozom. Visszateszem a tűzre, és kevés víz hozzáadásával, 5-10 percig főzöm.
Közben simára keverem a lisztet és a tejfölt, majd adok hozzá pár kanállal a gomba szaftjából, hogy ne ugorjon össze a hirtelen melegtől a tejföl, és a habarást hozzákeverem a gombapaprikáshoz. 1-2 percig főzöm, hogy besűrítse a gombát.
Párolt rizzsel, galuskával vagy párolt kuszkusszal, esetleg bulgurral tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: