Hozzávalók:
- 1 nagy körte,
- 1/2 ek reszelt narancshéj,
- 1/2 citrom kifacsart leve,
- 7 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 10 dkg natúr joghurt,
- 12 dkg zabpehely,
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 8 dkg kókuszreszelék,
- 12 dkg cukor,
- 1 tk sütőpor,
- csipet só,
Elkészítése:
A körtét megtisztítom,apó kockákra vágom, hozzáteszem a reszelt narancshéjat, meglicsolom a citromlével, és 1-2 percig párolom.
A vajat mikróban megpuhítom,, majd hozzákeverem a joghurtot, és a tojást.
Kimérem a száraz hozzávalókat – a zabpelyhet, a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport, a sót, – egy keverő tálba összekeverem, majd hozzáöntöm a tojásos keveréket, és a párolt körtét. Simára keverem, majd legalább 30 percre a hűtőbe teszem.
Diónyi golyókat formázok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, tetejüket villával picit lenyomom, és 175 °C-on 20 perc alatt pirosra sütöm. Kívűl ropogós, belül finom puha kekszeket kaptam.
A receptet itt találtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: