Hozzávalók :
- 1 db közepes cukkini,
- 1 fej vöröshagyma,
- só, bors,
- 2+1 ek étolaj,
- 2 pár virsli,
- 20 dkg szárított hagymás-paradicsomos bulgur,
- 4,5 dl víz,
- 4 dkg vaj,
- 3 csapott ek liszt,
- 4 dl tej,
- 1 ek tejföl,
- 20 dkg füstölt, reszelt sajt,
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit tökgyalun leszeltem, besóztam, félretettem. A sajtot lereszeltem.
A vöröshagymát megtisztítottam, és vékony karikákra szeltem.A 2 pár főtt virslit felkarikáztam.
A zöldséges bulgurt 1 ek olajon 1-2 percig pirítottam, majd 4 dl vízzel felöntöttem, elkevertem, majd fedővel légmentesen lefedtem, a tűzről levettem, és (20-25 percig feltétlen !) felhasználásig hagytam, hogy a vizet magába szívja és megpuhuljon.
A közben levet eresztett cukkinit kinyomkodtam, és 2 ek olajon a vöröshagymával együtt 15-20 percig pároltam. Közben kevergetve sóztam, borsoztam.
4 dkg vajat 3 ek liszttel világosra pirítottam, majd 4 dl forró tejjel felöntöttem, simára kevertem, és pár percig kevergetve krémesre besűrítettem. 1 ek tejfölt belekevertem.
Egy jénai tál aljába rendeztem a zöldséges bulgurt, rászórtam a felkarikázott virslit, majd befedtem a cukkinivel. Rászórtam a sajtot, ráöntöttem a besamelt, és 200°C-on, 35-40 perc alatt pirosra sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: