Anna konyhája

Rakott cukkini zöldséges bulgur ágyon

 dsc01127.JPG

Hozzávalók :

  1. 1 db közepes cukkini,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. só, bors,
  4. 2+1 ek étolaj,
  5. 2 pár virsli,
  6. 20 dkg szárított hagymás-paradicsomos bulgur,
  7. 4,5 dl víz,
  8. 4 dkg vaj,
  9. 3 csapott ek liszt,
  10. 4 dl tej,
  11. 1 ek tejföl,
  12. 20 dkg füstölt, reszelt sajt,

Elkészítése:

A megtisztított cukkinit tökgyalun leszeltem, besóztam, félretettem. A sajtot lereszeltem.

A vöröshagymát megtisztítottam, és vékony karikákra szeltem.A 2 pár főtt virslit felkarikáztam.

A zöldséges bulgurt 1 ek olajon 1-2 percig pirítottam, majd 4 dl vízzel felöntöttem, elkevertem, majd fedővel légmentesen lefedtem, a tűzről levettem, és (20-25 percig feltétlen !) felhasználásig hagytam, hogy a vizet magába szívja és megpuhuljon.  

A közben levet eresztett cukkinit kinyomkodtam, és 2 ek olajon a vöröshagymával együtt 15-20 percig pároltam. Közben kevergetve sóztam, borsoztam.

4 dkg vajat 3 ek liszttel világosra pirítottam, majd 4 dl forró tejjel felöntöttem, simára kevertem, és pár percig kevergetve krémesre besűrítettem. 1 ek tejfölt belekevertem.

Egy jénai tál aljába rendeztem a zöldséges bulgurt, rászórtam a felkarikázott virslit, majd befedtem a cukkinivel. Rászórtam a sajtot, ráöntöttem a besamelt, és 200°C-on, 35-40 perc alatt pirosra sütöttem.

dsc01118_masolata.JPG

dsc01121_masolata.JPG

dsc01122_masolata.JPG

dsc01123_masolata.JPG

dsc01124.JPG

dsc01125.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!