Anna konyhája

Zabpelyhes csokis-mogyorós keksz

dsc01086.JPG

Hozzávalók:

  1. 15 dkg zabpehely,
  2. 7,5 dkg liszt,
  3. 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  4. 10 dkg fruktóz vagy cukor,
  5. 2 ek holland kakaópor,
  6. 5 dkg 75 %-os étcsokoládé,
  7. 10 dkg durvára őrölt mogyoró,
  8. 15 dkg olvasztott vaj,
  9. 1/2 tk őrölt fahéj,
  10. 1/2 tk szódabikarbóna,
  11. pici só,
  12. 1 csom vaníliás cukor,
  13. 1 tojás

Elkészítése:

A liszteket, a zabpelyhet, a kakaót, a fruktózt, a sót, a van. cukrot, a darált mogyorót, és a szódabikarbónát kimérem, és egy tálban összekeverem. A vajat és a csokoládét a mikróban megpuhítom, majd homogénre keverem. A tojást a csokis masszához adom, majd a száraz hozzávalókkal együtt, kézzel összegyúrom. Egy jól formázható anyagot kapok. Kis diónyi gombócokat hengergetek, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket. Villával a tetejüket lenyomom, és 170°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Nekem 2 tepsibe fért el 24-24 db, és egyszerre megsütöttem őket légkeverésen.

dsc01083.JPG

dsc01085.JPG

dsc01089.JPG

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!