Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely,
- 7,5 dkg liszt,
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 10 dkg fruktóz vagy cukor,
- 2 ek holland kakaópor,
- 5 dkg 75 %-os étcsokoládé,
- 10 dkg durvára őrölt mogyoró,
- 15 dkg olvasztott vaj,
- 1/2 tk őrölt fahéj,
- 1/2 tk szódabikarbóna,
- pici só,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 tojás
Elkészítése:
A liszteket, a zabpelyhet, a kakaót, a fruktózt, a sót, a van. cukrot, a darált mogyorót, és a szódabikarbónát kimérem, és egy tálban összekeverem. A vajat és a csokoládét a mikróban megpuhítom, majd homogénre keverem. A tojást a csokis masszához adom, majd a száraz hozzávalókkal együtt, kézzel összegyúrom. Egy jól formázható anyagot kapok. Kis diónyi gombócokat hengergetek, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket. Villával a tetejüket lenyomom, és 170°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Nekem 2 tepsibe fért el 24-24 db, és egyszerre megsütöttem őket légkeverésen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: