-+
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell filé,
- 50 dkg brokkoli,
- 50 dkg gomba,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 4 ek liszt,
- 1 – 2 ek méz,
- 3 ek szójaszósz,
- 4 dl húsleves alaplé,
- 1 tk őrölt gyömbér,
- 1 ek szezámolaj,
- só,
- őrölt bors,
- olivaolaj,
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es kockákra vágom. Megsózom, borsozom, és félreteszem.
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, lecsöpögtetem.
A gombát megmosom, és hosszában vékony szeletekre vágom.
A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymát vékonyan felkarikázom.
Egy tálba teszem a lisztet, és a felkockázott húst beleforgatom, majd egy szűrőlapáttal kiszedem a lisztből.
A szójaszószt simára keverem a mézzel, 2 ek liszttel, beleteszem a gyömbért, a szezámmagot,az átnyomott fokhagymát, majd végül a húsleveslével felhígítom. A szószt félreteszem.
A wokkot felforrósítom, majd beleöntök 3 ek olivaolajat. A wokkot körbeforgatva beolajozom az oldalát, majd beleteszem a lisztezett csirkemell kockákat. Egy lapos fakanállal lendületesen forgatva, nagy lángon, kb 5-10 perc alatt, aranybarnára átsütöm a húst. Lapáttal kimerem ,és félreteszem.
A wokkot visszateszem, ismét felforrósítom, 2 ek olajat öntök bele, majd a brokkolit 5-10 perc alatt puhára párolom, de a külső roppanósságát ne veszítse el! Lapáttal kiszedem
Hasonlóan járok el a gombával, és a hagymával, amit addig párolok, amíg a levét el nem fövi. Ez kb 10-15 perc. Lapáttal kiszedem, és a brokkolihoz teszem.
A zöldségekre öntöm a szószt, összekeverem, a lángot leveszem, és pár percig kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik. Végül hozzáöntöm a csirke-kockákat, és egyet forralok rajta.
Párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: