Anna konyhája

Vajas túróslepény

dsc00858.JPG

Hozzávalók:

  1. 25 dkg vaj,
  2. 12 dkg liszt + 14 dkg liszt,
  3. 2 tojássárgája,
  4. só,
  5. 1 kk cukor,
  6. tejföl

Töltelék :

  1. 35 dkg túró,
  2. 15 dkg porcukor,
  3. 2 tojássárgája,
  4. 2 csom vaníliás cukor,

Elkészítése :

25 dkg vajat a 12 dkg liszttel összegyúrom, és hideg helyre teszem.

A 14 dkg lisztet 2 tojássárgájával, csipet sóval, 1 kk cukorral, és egy kis tejföllel rétestészta keménységűre gyúrom.

Fél órát pihentetem, majd mindkét tésztát kinyújtom. A vajas tésztát ráteszem a rétestésztára, és először föntről lefelé, majd alulról felfelé hajtom, így egy háromrétegű tésztát kapok. Majd jobbról balra, illetve balról jobbra hajtom. Így további három réteget kapok. Fél órát hűvös helyen pihentetem. Még 2x megismétlem a hajtogatást-pihentetést.

Közben elkészítem a tölteléket. A túrót átnyomom, hozzákeverem a porcukrot, és a vaníliát. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémhez keverem.

Előveszem a tésztát, két részre osztom. Az egyik lapot a tepsibe fektetem, zsemlemorzsával vékonyan meghintem, majd egyenletesen eloszlatom rajta a tölteléket. A tészta másik felével befedem, a tetejét villával megböködöm, és előmelegített, forró sütőben (200°C-on ) aranysárgára sütöm. Kihűlés után a tepsiben négyzetesre szeletelem, porcukorral meghintem és tálra rakom.

dsc00859.JPG

dsc00860.JPG

dsc00861.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!