Anna konyhája

Körtés crumble vagy morzsasüti

 dsc00654.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 1 tk sütőpor,
  3. 3 ek cukor,
  4. 1 citrom reszelt héja,
  5. 5 dkg darált mogyoró,
  6. 11 dkg vaj,
  7. 1 csom vaníliás cukor,
  8. 1 kk őrölt fahéj

Töltelékhez:

  1. 1 kg körte,
  2. citromlé,
  3. 1 ek cukor,
  4. 3 ek étkezési keményítő,
  5. csipet só

Elkészítése:

A megtisztított körtét apróra kockázom. Meglocsolom frissen facsart citromlével, majd ízesítem csipet sóval és cukorral. Hozzákeverem a keményítőt, és lassú tűzön besűrítem. A tészta elkészítéséig félre teszem, és hűlni hagyom.

Összekeverem a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliát, fahéjat, citromhéjat, és a mogyorót, majd hozzáadom a felkockázott vajat. Mixerrel elkeverem. Egy morzsalékos tésztát kapok, és ez így van jól. Felét egy 24 cm-es átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kerek piteformába szórom, majd  lenyomkodom. Ráöntöm a körtét, egyenletesen eloszlatom, majd rászórom a maradék morzsát.

200 ° C-os sütőben, kb 40 percig sütöm. Amikor a teteje pirulni kezd kiveszem, a formában hagyom meglangyosodni. Porcukorral picit behintem, és akár már fogyasztható is !

dsc00655.JPG

dsc00648.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!