Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 tk sütőpor,
- 3 ek cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 5 dkg darált mogyoró,
- 11 dkg vaj,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 kk őrölt fahéj
Töltelékhez:
- 1 kg körte,
- citromlé,
- 1 ek cukor,
- 3 ek étkezési keményítő,
- csipet só
Elkészítése:
A megtisztított körtét apróra kockázom. Meglocsolom frissen facsart citromlével, majd ízesítem csipet sóval és cukorral. Hozzákeverem a keményítőt, és lassú tűzön besűrítem. A tészta elkészítéséig félre teszem, és hűlni hagyom.
Összekeverem a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliát, fahéjat, citromhéjat, és a mogyorót, majd hozzáadom a felkockázott vajat. Mixerrel elkeverem. Egy morzsalékos tésztát kapok, és ez így van jól. Felét egy 24 cm-es átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kerek piteformába szórom, majd lenyomkodom. Ráöntöm a körtét, egyenletesen eloszlatom, majd rászórom a maradék morzsát.
200 ° C-os sütőben, kb 40 percig sütöm. Amikor a teteje pirulni kezd kiveszem, a formában hagyom meglangyosodni. Porcukorral picit behintem, és akár már fogyasztható is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: