Hozzávalók: 2-3 főre
- 1,5-2 kg oldalas,
- barbecue fűszerkeverék, (lehetőleg házilag összeállítva )
- barbecue szósz ( szintén )
- olaj
Elkészítése :
Egy éles késsel alányúlva leszedem a hártyát az oldalasról, majd megmosom, leszárítom.
Vékonyan bekenem olivaolajjal, majd alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát pácolom, a hűtőbe teszem.
Másnap a sütőt előmelegítettem 150 °C-ra. Ezen a hőfokon nagyon lassan, kb 3-4 óra alatt sül meg a hús. Amikor a grill csipesszel megfogva a hús elválik a csontról, akkor elkészült. Kiveszem a sütőből az oldalast, közben a hőfokot 200 °C-ra állítom.
Az oldalas mindkét oldalát bekenem a barbecue szósszal, és visszateszem a sütőbe.Ezen a hőfokon gyorsan karamellizálódni fog a tetején a barbecue szósz, ezért legjobb nem ott hagyni, könnyen megéghet a hús. Kb 15-20 perc alatt készre sütöm.
Tálalás előtt hagyom 10-15 percet ” pihenni “, majd felszeletelem. Természetesen barbecue szószt is tálalok mellé. Tepsiben sült burgonyával isteni !
barbecue fűszerkeverék és szósz
befűszerezve mehet a sütőbe
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: