Anna konyhája

Barbecue oldalas

dsc00690.JPG

Hozzávalók: 2-3 főre

  1. 1,5-2 kg oldalas,
  2. barbecue fűszerkeverék, (lehetőleg házilag összeállítva )
  3. barbecue szósz ( szintén )
  4. olaj

Elkészítése :

Egy éles késsel alányúlva leszedem a hártyát az oldalasról, majd megmosom, leszárítom.

Vékonyan bekenem olivaolajjal, majd alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát pácolom, a hűtőbe teszem.

Másnap a sütőt előmelegítettem 150 °C-ra. Ezen a hőfokon nagyon lassan, kb 3-4 óra alatt sül meg a hús. Amikor  a grill csipesszel megfogva a hús elválik a csontról, akkor elkészült. Kiveszem a sütőből az oldalast, közben a hőfokot 200 °C-ra állítom.

Az oldalas mindkét oldalát bekenem a barbecue szósszal, és visszateszem a sütőbe.Ezen a hőfokon gyorsan karamellizálódni fog a tetején a barbecue szósz, ezért legjobb nem ott hagyni, könnyen megéghet a hús. Kb 15-20 perc alatt készre sütöm.

Tálalás előtt hagyom 10-15 percet ” pihenni “, majd felszeletelem. Természetesen barbecue szószt is tálalok mellé. Tepsiben sült burgonyával isteni !

 dsc00828.JPG

 barbecue fűszerkeverék és szószdsc00688.JPG

befűszerezve mehet a sütőbe

dsc00689.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!