Anna konyhája

Szőlődzsem

 dsc00668_masolata.JPG

Hozzávalók.

  1. 3 kg megmosott, leszemezett, zamatos kékszőlő,
  2. 20 dkg cukor,
  3. 1 csom Dr Oetker dzsemfix 3:1,

Elkészítése:

A szőlőbogyókat egy mélyebb tálba teszem és összeturmixolom. Állni hagyom egy fél órát. ezalatt a tetejére feljön a szőlő héja, az aljára leszáll a magja. Előveszem a dzsemfőző fazekamat, és lemérem.  Egy szűrőlapáttal óvatosan a fazékba merem a szőlőlé tetejéről a szőlőhéjat. A megmaradt szőlőmagos levet egy szűrőkanálon át, a fazékba szűröm. A szűrőn fennmarad a mag, némi szőlőhéjjal együtt. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és szőlőmag őrleményt készítek belőle.

Lemérem a fazékban lévő szőlőlevet, – a fazék súlyának levonása után –  nekem 2,5 kg lett.Ehhez 20 dkg cukrot tettem, és 1 csom 3:1-ben dzsemfixet. Forrás után 2-3 percet főztem, majd tiszta üvegekbe mertem, légmentesen lezártam, és 5 percre fejtetőre állítottam az üvegeket. Talpra állítás után már mentek is a helyükre a spejzba. 🙂

dsc00667_masolata.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!