Anna konyhája

Szilvás morzsapite

 dsc00653.JPG

Hozzávalók:

A pite tésztához:

  1. 12,5 dkg liszt,
  2. 1/2 sütőpor,
  3. 6 dkg vaj,
  4. csipet só,
  5. 1 ek cukor
  6. 1 kisebb tojás,
  7. 1-2 ek tej,

Elkészítése:

Kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport, a sót, belemorzsolom a vajat, majd ráütöm a tojást, és egy pici tej segítségével összegyúrom.

 

Egy piteformát kivajazok, liszttel beszórok.

A pitetésztát 1/2 cm vékonyra kisodrom, és a piteformát kibélelek vele úgy, hogy az oldalát is takarja.

A morzsatésztához:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 10 dkg cukor,
  3. 10 dkg vaj,
  4. 10 dkg őrölt vagy aprított mogyoró,

Elkészítése:

Egy serpenyőben a cukrot és az aprított mogyorót karamellizálom, majd egy vékonyan bevajazott fém tálcára kiöntöm, és hűlni hagyom. Kihűlés után aprítóba teszem, és durvára őrlöm.

A lisztet a vajjal és a mogyoró grillázzsal ujjheggyel összemorzsolom. 

A töltelékhez :

  1. 1 kg szilva kimagozva, apróra felkockázva,
  2. őrölt fahéj,
  3. 1 ek frissen facsart citromlé,
  4. 1 tk vanília pudingpor vagy 1 tk étkezési keményítő,
  5. 1-2 ek méz

Elkészítése:

A szilvát összekeverem a mézzel, a fahéjjal, a citromlével, és a keményítővel.

A szilvát a pitetészta tetejére rendezem, a morzsával beszórom, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Amikor a morzsa kezd pirulni kiveszem a sütőből, és a tálban hűlni hagyom. A tetejét enyhén beszórom porcukorral. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom.

dsc00651.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!