Anna konyhája

Szilvás felfújt

Hozzávalók:

  1. 50 dkg szilva,
  2. 4 tojás,
  3. 5 dkg vaj,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 1 csom vaníliás cukor,
  6. 8 dkg liszt,
  7. 2,5 dl tej,

Elkészítése:

A megmosott szilvákat kimagozom, felkockázom.

A tojásokat kettéválasztom,a fehérjéket nem túl kemény habbá verem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a vajjal, vaníliával,, majd hozzáadom a lisztet, és a tejjel felhígítom, simára keverem. Végül beleforgatom a tojásfehérjét is.

Egy tűzálló tálat kivajazok,morzsával beszórok, és a tésztát beleöntöm. A tetejére rendezem a szilvákat.

Előmelegített, 180°C-os sütőben ,25-30 perc alatt megsütöm.Nem baj, ha egy kicsit a közepe lágy marad. A sütőből kivéve porcukorral megszórom, és már tálalható is.

dsc00608.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!