Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 12,5 dkg margarin,
- 5 dkg cukor,
- 1 tojássárgája,
- csipet só,
- 1 citrom reszelt héja,
A töltelék hozzávalói:
- 1 kg körte,
- 1 citrom kifacsart leve,
- 2,5 dl almalé vagy bodzaszörp,
- 3 tojás,
- 2 ek cukor,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 kk őrölt gyömbér,
- csipet só,
- 2,5 dl tej,
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A körtét meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és kb 5 percig párolom az almalével és a citromlével, majd lecsöpögtetem.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a sót, cukrot, a tojássárgáját, és a citrom reszelt héját is .
Kibélelek sütőpapírral egy pite formát, és a tésztát belenyomkodom, majd a körtét elrendezem rajta.
A tojásokat összekeverem a cukorral, vaníliával,, gyömbérrel, sóval, végül felhígítom a tejjel. Ezt a keveréket a körtékre öntöm.
200°C-ra előmelegített sütőbe teszem. 15 perc után rászelem a vajat, és még 15 percig sütöm.
A formában hagyom, hogy legalább meglangyosodjon, és már szelem is ki !
Nagyon guszta, én is kipróbàlom! 🙂 🙂