Hozzávalók:
- 2 db egész csirkemell filé,
- 1,5 dl tej,
- 4 gerezd áttört fokhagyma,
- 3 db tojás,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- só,
- őrölt bors,
- 5 dkg reszelt parmezán sajt,
- 5-6 ek étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágom.
A tejben elkeverem a zúzott fokhagymát,sózom, borsozom, majd belerakom a húst és egy éjszakára benne is hagyom, hogy a fokhagymás íz jól átjárja.
Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetem, és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, majd a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatom.
Egy nagyméretű tepsit olajjal kikenek, a bepanírozott szeleteket egymás mellé rendezem, tetejét olajjal bespriccelem, és 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, és kb 1/2 óra alatt készre sütöm. Közben amikor a teteje pirulni kezd a hússzeleteket megforgatom, és tovább sütöm, amíg a másik fele is megpirul.
Metélő fokhagymás párolt rizzsel és joghurtos vegyes salátával tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: