Anna konyhája

Fokhagymás-sajtos rántott mellfilé sütőben sütve

 

 
dsc00277.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 db egész csirkemell filé,
  2. 1,5 dl tej,
  3. 4 gerezd áttört fokhagyma,
  4. 3 db tojás,
  5. 10 dkg liszt,
  6. 10 dkg zsemlemorzsa,
  7. só,
  8. őrölt bors,
  9. 5 dkg reszelt parmezán sajt,
  10. 5-6 ek étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom.

A tejben elkeverem a zúzott fokhagymát,sózom, borsozom, majd belerakom a húst és egy éjszakára benne is hagyom, hogy a fokhagymás íz jól átjárja.

Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetem, és a  szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, majd a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatom.

Egy nagyméretű tepsit olajjal kikenek, a bepanírozott szeleteket egymás mellé rendezem, tetejét olajjal bespriccelem, és 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, és kb 1/2 óra alatt készre sütöm. Közben amikor a teteje pirulni kezd a hússzeleteket megforgatom, és tovább sütöm, amíg a másik fele is megpirul.

Metélő fokhagymás párolt rizzsel és joghurtos vegyes salátával tálaltam.

dsc00274.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!