Hozzávalók :
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet a hideg, felkockázott vajjal, sóval, cukorral, és a tojással gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd hozzáadom a vizet, és összegyúrom. A hűtőbe teszem pihenni egy órára.
Eközben a szilvákat megmosom, kimagozom, hosszában kettévágom, és egy tálban összekeverem a fűszerekkel, a cukorral, és a keményítővel.
Pihenés után a tésztát egy sütőpapíron 30 cm-es átmérőjű, kerek lappá sodrom.
A tölteléket a kerek lap közepére halmozom, és körben a szélét a szilvatöltelékre visszahajtom. Az éleket picit megnyomkodom, felvert tojással a külső felszínét lekenem. Az így elkészített tésztát sütőpapírostól a sütőlemezre átemelem, és 180 °C-on, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.