Salsa-szósz

Hozzávalók:

  1. 1 kg paradicsom.
  2. 60 dkg piros húsú paprika,
  3. 20 dkg vöröshagyma,
  4. 2-3 db chili paprika,
  5. 2 ek olaj,
  6. 1/2 dl almaecet,
  7. 1,5 tk só,
  8. őrölt bors,
  9. 15 dkg cukor,
  10. 2 tk citromsav,
  11. 1 csom. dr oetker dzsemfix 3:1-ben,

Elkészítése:

A megtisztított paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát apró kockákra vágom.

Az olaj és a vöröshagyma kivételével az összes hozzávalót egy tálban összekeverem.

Az olajban a hagymát pár percig párolom, majd hozzáadom a többi összekevert belevalót is , és együtt felforralom. Két-három perc után a tűzről leveszem, és turmixszal pépesítem. Visszateszem a tűzre, és 10 percig főzöm, majd kifertőtlenített üvegekbe töltöm. légmentesen lezárom, és pár percig fejtetőre állítom az üvegeket.

Ha kihűltek mehetnek a helyükre. Kiváló mártogatós húsokhoz, chipszekhez, tortillához…

Címkék:
Tovább a blogra »