Omlós sajtos rudacskák

 

Hozzávalók:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 12,5 dkg vaj,
  3. 1 tojás,
  4. 1 tojásfehérje,
  5. csipet só,
  6. 1-2 ek víz,
  7. 15 dkg füstölt reszelt sajt,
  8. 10 dkg  reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

A liszt közepébe a sót, vajat, és a tojást beleteszem, és összemorzsolom. Hozzáöntjük a vizet, és sima tésztává gyúrom. Gombócot formázok, és egy órára a hűtőbe rakom.

Gyúrólapon kb 16×60 cm-es lapot nyújtok, megkenem tojásfehérjével és a felét megszórom reszelt füstölt sajttal. A másik felét ráhajtom, tetejét tojásfehérjével bekenem, és a reszelt parmezánt rászórom. Kerekes tésztavágóval, vagyis rádlival egyenes széleket vágok a tésztán és hosszában megfelezem, majd 1,5 cm x 8 cm-es rudakat vágok. A sajtos rudakat kivajazott sütőlemezre helyezem, és 200 °C-on, 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm.

Címkék: ,
Tovább a blogra »