Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csirkemell,
- 4 ek kukoricapehely,
- 2-3 ek tejföl,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 2 tojás,
- 2 ek kukoricapehely morzsa,
A panírhoz:
- 2 tojás,
- 3 ek liszt,
- 3 ek kukoricapehely morzsa
A kisütéshez olaj
Elkészítése:
A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a morzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet meglágyítom a tejföllel, és a tojásokkal. Egy viszonylag kemény, de jól formálható masszát kapok.
Belisztezem a munkalapot, rudakat formázok, amiket végig hengergetem a lisztezett felületen, így szép hengereket kapok, ráadásul a panírozás első fázisát is letudom, Ezek után azonnal a felvert tojásba mártom, majd a kukoricapehely morzsában tökéletesítem a formát.
Bő, forró olajban percek alatt aranybarnára sütöm őket.
Majonézes-zöldséges saláta hozzávalói:
- 1 dl majonéz,
- 2 dl tejföl,
- 1 tk csípős mustár,
- só, őrölt börs,
- 1 tk frissen facsart citromlé,
- 1 fej lila hagyma,
- 1 db paradicsom,
- 2 db zöld paprika,
Elkészítése:
A majonézt összekeverem a mustárral, majd a tejföllel, sózom, borsozom, citromlevet adok hozzá, és simára kikeverem.
A paprikát és a paradicsomot apró kockákra, a hagymát vékony szeletekre vágom, és a mártáshoz keverem. Felhasználásig a hűtőben tartom.
Köretnek párolt rizst adok hozzá:
Hozzávalók:
- személyenként 10 dkg rizs,
- só,
- bors,
- 3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A rizs több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű vizet kell majd hozzáadnom.
2-3 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem. mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni. Majd elzárom a gázt, egy ruhát még a fedőre terítek és legalább 30 percet, de legjobb felhasználásig nem bántani!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: