Anna konyhája

Abált disznó szív és nyelv

 040_8_1.JPG

Hozzávalók

  1. 2 db sertésnyelv,
  2. 2 db sertésszív,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 3-4 gerezd fokhagyma,
  5. só,
  6. pár szem egész bors,
  7. 3-4 babérlevél,
  8. őrölt, piros paprika,

Elkészítése:

A szív felső pitvari részét levágom, az alsó, kamrai részt megnyitom, az inas, eres részeket eltávolítom, hideg vízben, a nyelvvel együtt alaposan megmosom.

Beleteszem a kuktába, felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, befűszerezem, és lassú tűzön, 2-3 óra alatt puhára főzöm,  ( abálom ) Tűvel vagy villával ellenőrzöm,

A lében hagyom, hogy lehűljön, majd egy tálra kiemelem, a szíveket külön tálra teszem, hogy lecsöpögjön, a nyelveket megtisztítom,

A nyelvet főzés után könnyebb tisztítani, A szemölcsös bőrét könnyen le tudom húzni, az alsó felén a mirigyeket, ereket eltávolítom,

A kihűlt szívet és nyelvet piros paprikával, zúzott fokhagymával beszórom. majd vékony szeletekre vágva tálalom.

Kitűnő reggeli, vacsora. Paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel kínálom

038_8_1.JPG

037_7_1.JPG

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!