Hozzávalók
- 2 db sertésnyelv,
- 2 db sertésszív,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- pár szem egész bors,
- 3-4 babérlevél,
- őrölt, piros paprika,
Elkészítése:
A szív felső pitvari részét levágom, az alsó, kamrai részt megnyitom, az inas, eres részeket eltávolítom, hideg vízben, a nyelvvel együtt alaposan megmosom.
Beleteszem a kuktába, felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, befűszerezem, és lassú tűzön, 2-3 óra alatt puhára főzöm, ( abálom ) Tűvel vagy villával ellenőrzöm,
A lében hagyom, hogy lehűljön, majd egy tálra kiemelem, a szíveket külön tálra teszem, hogy lecsöpögjön, a nyelveket megtisztítom,
A nyelvet főzés után könnyebb tisztítani, A szemölcsös bőrét könnyen le tudom húzni, az alsó felén a mirigyeket, ereket eltávolítom,
A kihűlt szívet és nyelvet piros paprikával, zúzott fokhagymával beszórom. majd vékony szeletekre vágva tálalom.
Kitűnő reggeli, vacsora. Paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel kínálom
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: