Anna konyhája

Csirke krokett fokhagyma mártással

 

 dsc00074.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg főtt csirkemell,
  2. 4 ek kukoricapehely,
  3. 2-3 ek tejföl,
  4. 4 gerezd fokhagyma,
  5. só, bors,
  6. 2 tojás,
  7. 2 ek tönkölymorzsa,

A panírhoz:

  1. 2 tojás,
  2. 3 ek liszt,
  3. 3 ek zsemlemorzsa

A kisütéshez olaj

Elkészítése:

A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a zsemlemorzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet meglágyítom a tejföllel, és a tojásokkal. Egy viszonylag kemény, de jól formálható masszát kapok.

Belisztezem a munkalapot, rudakat formázok, amiket végig hengergetem a lisztezett felületen, így szép hengereket kapok, ráadásul a panírozás első fázisát is letudom, Ezek után azonnal a felvert tojásba mártom, majd a tönkölymorzsában tökéletesítem a formát.

Bő, forró olajban percek alatt aranybarnára sütöm őket.

Fokhagyma mártás hozzávalói:

  1. 1 ek liszt,
  2. 3 ek étolaj,
  3. 4 gerezd fokhagyma,
  4. só,
  5. 3-4 dl tej vagy húsleves lé,
  6. 2 ek tejföl

Elkészítése:

Az olajjal, a zúzott fokhagymával, és a liszttel zsemleszínű rántást készítek, felengedem tejjel, ( ha frissen főtt húslevesem van, akkor azzal ! ) és kevergetve sűrűsödésig forralom, Ha szükséges  még  hígítom, majd leveszem a tűzről, borssal ízesítem, és tejfölt keverek hozzá,

Köretnek párolt rizst adok hozzá:

Hozzávalók:

  • személyenként 10 dkg rizs,
  • só,
  • bors,
  • 3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A rizs több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű vizet kell majd hozzáadnom.

2-3 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem. mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni. Majd elzárom a gázt, egy ruhát még a fedőre terítek és legalább 30 percet, de legjobb felhasználásig nem bántani!

dsc00070.JPG

dsc00069.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!