Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csirkemell,
- 4 ek kukoricapehely,
- 2-3 ek tejföl,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 2 tojás,
- 2 ek tönkölymorzsa,
A panírhoz:
- 2 tojás,
- 3 ek liszt,
- 3 ek zsemlemorzsa
A kisütéshez olaj
Elkészítése:
A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a zsemlemorzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet meglágyítom a tejföllel, és a tojásokkal. Egy viszonylag kemény, de jól formálható masszát kapok.
Belisztezem a munkalapot, rudakat formázok, amiket végig hengergetem a lisztezett felületen, így szép hengereket kapok, ráadásul a panírozás első fázisát is letudom, Ezek után azonnal a felvert tojásba mártom, majd a tönkölymorzsában tökéletesítem a formát.
Bő, forró olajban percek alatt aranybarnára sütöm őket.
Fokhagyma mártás hozzávalói:
- 1 ek liszt,
- 3 ek étolaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só,
- 3-4 dl tej vagy húsleves lé,
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az olajjal, a zúzott fokhagymával, és a liszttel zsemleszínű rántást készítek, felengedem tejjel, ( ha frissen főtt húslevesem van, akkor azzal ! ) és kevergetve sűrűsödésig forralom, Ha szükséges még hígítom, majd leveszem a tűzről, borssal ízesítem, és tejfölt keverek hozzá,
Köretnek párolt rizst adok hozzá:
Hozzávalók:
- személyenként 10 dkg rizs,
- só,
- bors,
- 3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A rizs több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű vizet kell majd hozzáadnom.
2-3 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem. mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni. Majd elzárom a gázt, egy ruhát még a fedőre terítek és legalább 30 percet, de legjobb felhasználásig nem bántani!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: