Anna konyhája

Káposztás csiga

 dsc00030_1.JPG

 

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 25 dkg margarin,
  3. 1 kk só,
  4. 2.5 dkg élesztő,
  5. 1 kk cukor,
  6. 1 tojás + 2 tojássárgája,
  7. 1 dl tej,

A töltelékhez:

  1. 1 fej káposzta, (60-70 dkg )
  2. 4 ek olaj,
  3. só,
  4. őrölt bors,

A lekenéshez : 1 tojás

Elkészítése:

A töltelék elkészítésével kezdjük. A káposzta külső leveleit és a  torzsáját eltávolítjuk, majd lereszelem. Egy nagy méretű lábosban vagy a wokkban olajat melegítek, majd rádobom a káposztát, sózom, borsozom, és élénk tűzön, folyamatos keverés mellett, 15-20 perc alatt megpirítom. Kihűtöm.

Az élesztőt 1 dl langyos, 1 kk cukorral édesített tejben felfuttatom

A tésztához a lisztet sózom, a margarinnal összemorzsolom, hozzáütöm a tojást, majd az élesztős tejjel lágy tésztát gyúrok. Gombócot formázok, és a hűtőbe teszem pihenni 30 percet,

Lisztezett felületen 40×40 cm-es négyzetté nyújtom, középen ketté vágom, és mindegyik lapot külön-külön  bekenem a káposzta töltelékkel, Hosszabbik oldala mentén feltekerem, és kétujjnyi darabokra szeletelem. Vágott felületükre állítom a csigákat, tenyeremmel kerekre igazítom, majd a kivajazott felületű tepsire  rakom őket. Amíg bemelegszik a sütő, addig pihennek, kelnek.

180 °C-on, 25-30 percig sütöm őket. Frissen az igazi, de letakarva, több napig frissen tartható.

dsc00027_1.JPG

dsc00028_1.JPG

dsc00031_1.JPG

dsc00032_1.JPG

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!