Hozzávalók.
- 1,5 dl főzőtejszín,
- 4 dl habtejszín,
- 2 cs habfixáló,
- 10+8 dkg cukor,
- csipet só,
- 3 tojás,
- 1 vaníliás cukor,
- 10 dkg mogyoró + 10 dkg cukor a grillázshoz
Elkészítése:
Egy őzgerinc sütőformát folpackkal kibélelek.
A mogyorót aprítóba teszem, és durvára darálom. 10 dkg cukrot megolvasztok,a darált mogyorót hozzákeverem,majd egy vágólapra borítom. Miután meghűlt és megkeményedett darabokra tördelem, majd aprítógépbe teszem és darabosra darálom.
A főzőtejszínt felmelegítem.
10 dkg cukrot 2 ek vízzel elkeverek, és addig melegítem, amíg karamellizálódik, aranybarna nem lesz. Óvatosan hozzáöntöm a forró tejszínt, és addig főzöm, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik. Félreteszem hűlni.
A tojások sárgáját habosra keverem az 8 dkg cukorral, hozzáadom a vaníliát.
A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan a tojássárgájás masszához adom.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd hozzákeverem a habos tojáskrémhez.
A folpackkal kibélelt őzgerincforma aljába teszek egy réteg krémet, rácsorgatok egy kis karamell krémet, megszórom grillázzsal, majd kezdem elölről. Nekem három rétegre lett elég. A fóliát ráhajtom, és máris teszem a fagyasztóba 4-5 órára.
Tálalás előtt 20-30 perccel kiveszem, és grillázzsal megszórva tálalom.
második réteg tejszínes krém
megöntözöm a karamell krémmel
megszórom a grillázzsal
tálalás előtt fél órával kivettem a fagyasztóból, tetejére grillázst szórtam
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: