Anna konyhája

Karamell parfé grillázzsal

 dsc00011.JPG

Hozzávalók.

  1. 1,5 dl főzőtejszín,
  2. 4 dl habtejszín,
  3. 2 cs habfixáló,
  4. 10+8 dkg cukor,
  5. csipet só,
  6. 3 tojás,
  7. 1 vaníliás cukor,
  8. 10 dkg mogyoró + 10 dkg cukor a grillázshoz

Elkészítése:

Egy őzgerinc sütőformát folpackkal  kibélelek.

A mogyorót aprítóba teszem, és durvára darálom. 10 dkg cukrot megolvasztok,a darált mogyorót hozzákeverem,majd egy vágólapra borítom. Miután meghűlt és megkeményedett darabokra tördelem, majd aprítógépbe teszem és darabosra darálom.

A főzőtejszínt felmelegítem.

10 dkg cukrot 2 ek vízzel elkeverek, és addig melegítem, amíg karamellizálódik, aranybarna nem lesz. Óvatosan hozzáöntöm a forró tejszínt, és addig főzöm, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik. Félreteszem hűlni.

A tojások sárgáját habosra keverem az 8 dkg cukorral, hozzáadom a vaníliát.

A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan a tojássárgájás masszához adom.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd hozzákeverem a habos tojáskrémhez.

A folpackkal kibélelt őzgerincforma aljába teszek egy réteg krémet, rácsorgatok egy kis karamell krémet, megszórom grillázzsal, majd kezdem elölről. Nekem három rétegre lett elég. A fóliát ráhajtom, és máris teszem a fagyasztóba 4-5 órára.

Tálalás előtt 20-30 perccel kiveszem, és grillázzsal megszórva tálalom.

dsc00743.JPG

második réteg tejszínes krém

dsc00744.JPG

megöntözöm a karamell krémmel

dsc00745.JPG

megszórom a grillázzsal

dsc00005.JPG

tálalás előtt fél órával kivettem a fagyasztóból, tetejére grillázst szórtam

dsc00010.JPG

dsc00009.JPG

dsc00012.JPG

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!