Anna konyhája

Almás kosárka

dsc00758.JPG

Hozzávalók:

  1. 13 dkg liszt,
  2. 1/4 kk sütőpor,
  3. 10 dkg  vaj,
  4. 5 dkg porcukor,
  5. 1 tojás,
  6. 40 dkg  almapép, ( kb 1 csésze )
  7. 1 citrom kifacsart leve,
  8. 2 ek mandulapehely,
  9. a forma kikenéséhez vaj,

Elkészítése:

8 db cakkos szélű formát olvasztott vajjal, ecset segítségével kikenek, liszttel behintem.

A lisztet, sütőport, porcukrot összemorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojást, és összedolgozom. Letakarva pihentetem 1 órát a hűtőben.

Elkészítem az almapépet. A kicsumázott, lehéjazott almát aprítóban vagy turmixban pépesítem, a citromlevet és a mandulát hozzákeverem.

A tésztát előveszem, és kinyújtom 1/2 cm vastagságúra. 8 db, 8 cm átmérőjű kört szúrok ki belőle, és a kosárkákat kibélelem, majd színültig töltöm almapéppel.

A leeső tésztát ismét összegyúrom, és 8 db, 6 cm átmérőjű fedelet szúrok ki. Ráhelyezem a megtöltött formákra, és a széleknél óvatosan összenyomom.

180°-ra előmelegített sütőben,20-30 percig sütöm. A még meleg kosárkákat a szélénél meglazítom, de a formában hagyom kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórom.

dsc00747.JPG

dsc00748.JPG

dsc00756.JPG

dsc00762.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!