Hozzávalók:
- 13 dkg liszt,
- 1/4 kk sütőpor,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor,
- 1 tojás,
- 40 dkg almapép, ( kb 1 csésze )
- 1 citrom kifacsart leve,
- 2 ek mandulapehely,
- a forma kikenéséhez vaj,
Elkészítése:
8 db cakkos szélű formát olvasztott vajjal, ecset segítségével kikenek, liszttel behintem.
A lisztet, sütőport, porcukrot összemorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojást, és összedolgozom. Letakarva pihentetem 1 órát a hűtőben.
Elkészítem az almapépet. A kicsumázott, lehéjazott almát aprítóban vagy turmixban pépesítem, a citromlevet és a mandulát hozzákeverem.
A tésztát előveszem, és kinyújtom 1/2 cm vastagságúra. 8 db, 8 cm átmérőjű kört szúrok ki belőle, és a kosárkákat kibélelem, majd színültig töltöm almapéppel.
A leeső tésztát ismét összegyúrom, és 8 db, 6 cm átmérőjű fedelet szúrok ki. Ráhelyezem a megtöltött formákra, és a széleknél óvatosan összenyomom.
180°-ra előmelegített sütőben,20-30 percig sütöm. A még meleg kosárkákat a szélénél meglazítom, de a formában hagyom kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: