Anna konyhája

Szeder-egres krémleves

 dsc00741_2.JPG

Hozzávalók:

  1. 30 dkg megtisztított szeder,
  2. 30 dkg megtisztított egres,
  3. 2 dl bodzaszörp,
  4. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
  5. csipet só,
  6. 1 csom vanília pudingpor,

Elkészítése:

A gyümölcs 1/3-át félreteszem, a többit 1 dl hideg vízzel összeturmixolom, majd szitakanálban átszűröm.

A gyümölcspéphez hozzáadok 1 l vizet, ízlés szerint cukrot, pici sót, és kevergetve felforralom.

A pudingport elkeverem a bodza szörppel, és folyamatosan keverve a leveshez öntöm. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül besűrűsödésig forralom, közben a félretett gyümölcsöt beledobom . Kihűtöm, majd legalább 3 órára a hűtőbe teszem.

dsc00739_2.JPG

dsc00736_2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!