Anna konyhája

Almás-mandulás túrótorta

dsc04470.JPG
 

Hozzávalók.

  1. 1 kg hámozott, kicsumázott alma,
  2. 15 dkg + 2,5 dkg vaj,
  3. 1 citrom reszelt héja,
  4. 4 ek citromlé,
  5. 20 dkg liszt,
  6. csipet só,
  7. 5 dkg + 10 dkg  cukor,
  8. 25 dkg tejföl,
  9. 25 dkg félzsíros túró,
  10. 3 tojás,
  11. 1 zacskó főzős, vanília pudingpor,
  12. 5 dkg mandula pehely,

Elkészítése:

Az almákat cikkekre vágom. 2 ek vajat a citromlével felhevítek. Rászórom az almát, és fedő alatt 5 percig párolom, majd időnként megkeverve kihűtöm.

A 15 dkg vajat megolvasztom, és hűlni hagyom. A lisztet 5 dkg cukorral és a sóval elvegyítem. Hozzáadom a vajat, és a keverőgéppel összedolgozom. Margarinnal vékonyan kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába belenyomkodom.

A tejfölt a túróval, 10 dkg eritrittel, a tojássárgákkal, a pudingporral, és a citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan elegyítem a tojássárgás masszával.

Az almát a tortalapon eloszlatom, rásimítom a túrókrémet, a mandulapehellyel beszórom, és légkeverésen, 150 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd porcukorral vékonyan behintem a tetejét.

005_61.JPG

morzsalékosra keverem a tésztát

006_59.JPG

ráöntöm az almát

008_58.JPG

ráöntöm a túrókrémet

009_57.JPG

rászórom a mandulát

dsc04459.JPG

ha kihűlt leveszem a keretet a formáról

dsc04469.JPG

dsc04471.JPG

finom lett !

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. AnnaBlog says:

    Őszibarackot. Régebbi receptem hasonló: Túrókrémben sült baracktorta. üdv.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!