Hozzávalók.
- 1 kg hámozott, kicsumázott alma,
- 15 dkg + 2,5 dkg vaj,
- 1 citrom reszelt héja,
- 4 ek citromlé,
- 20 dkg liszt,
- csipet só,
- 5 dkg + 10 dkg cukor,
- 25 dkg tejföl,
- 25 dkg félzsíros túró,
- 3 tojás,
- 1 zacskó főzős, vanília pudingpor,
- 5 dkg mandula pehely,
Elkészítése:
Az almákat cikkekre vágom. 2 ek vajat a citromlével felhevítek. Rászórom az almát, és fedő alatt 5 percig párolom, majd időnként megkeverve kihűtöm.
A 15 dkg vajat megolvasztom, és hűlni hagyom. A lisztet 5 dkg cukorral és a sóval elvegyítem. Hozzáadom a vajat, és a keverőgéppel összedolgozom. Margarinnal vékonyan kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába belenyomkodom.
A tejfölt a túróval, 10 dkg eritrittel, a tojássárgákkal, a pudingporral, és a citromhéjjal összekeverem. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan elegyítem a tojássárgás masszával.
Az almát a tortalapon eloszlatom, rásimítom a túrókrémet, a mandulapehellyel beszórom, és légkeverésen, 150 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd porcukorral vékonyan behintem a tetejét.
morzsalékosra keverem a tésztát
ráöntöm az almát
ráöntöm a túrókrémet
rászórom a mandulát
ha kihűlt leveszem a keretet a formáról
finom lett !
Őszibarackot. Régebbi receptem hasonló: Túrókrémben sült baracktorta. üdv.
alma helyett mit javasolsz?