Anna konyhája

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  1. 1 nagyobb cukkini,
  2. 30 dkg darált sertéshús,
  3. 1,5 dkg hajdina,
  4. só, bors,
  5. oregáno,
  6. bazsalikom,
  7. 1 fej vöröshagyma,
  8. 1 db zöld paprika,
  9. 1 db paradicsom,
  10. 1 csokor metélő fokhagyma,
  11. 4 szelet füstölt edami sajt,
  12. olivaolaj

Elkészítése:

A cukkinit, megmosom, két végét levágom, keresztbe és hosszába kettévágom, a magokat eltávolítom. Belül besózom, és  félrerakom.

A levágott cukkini végeket, a vöröshagymát, a paprikát és a metélő fokhagymát megtisztítom, majd az aprítógépbe teszem, és apróra szeletem..

A hajdinát egy ek olivaolajon pár percet pirítom, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm.Lassú tűzön, lefedve forralom 5 percig, majd leveszem a tűzről és lefedve, gőzében puhulni hagyom.

2 ek olajon a felaprított zöldeket felteszem párolni, majd pár perc után a darált húst is hozzáadom. Sózom és a többi fűszert is rászórom. Felkockázom a paradicsomot, és azt is hozzáadom. Kevergetve párolom, ha megfőtt a hús, a kész hajdinát is hozzákeverem. Leveszem a tűzről.

A cukkiniket olajjal kikent tepsibe teszem, és 180 °C-on elősütöm 10-15 percig.

A húsos masszát a cukkinikbe töltöm, tetejére 1-1 sajt szeletet teszek. Sütőben addig sütöm tovább, amíg a sajt ráolvad , rápirul a tetejére.

Paradicsom salátával tálalom.

aprítás, kivájás…

fűszerezés, párolás

az elősütött cukkinik betöltése

megsülve…kész az ebéd !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!