Anna konyhája

Banános – karamellás sajttorta

dscf4605.JPG 

Hozzávalók az alaphoz:

  1. 25 dkg Zabfalatok keksz,
  2. 10 dkg vaj,

Elkészítése:

A kekszet és a vajat két részletben az aprítógépbe tettem, és morzsásra daráltam. Egy 20-22 cm -es jénai tálat  sütőpapírral kibéleltem, és a kekszmorzsát egyenletes belenyomkodtam. A jénai tálat egy nagyobb és mélyebb tepsibe állítottam.

A tetejére:

  1. 2 db banán,a legvégén lesz majd rá szükség

A  banán krém hozzávalói:

  1. 2 db banán,
  2. 2 ek citromlé,
  3. 40 dkg mascarpone krémsajt,
  4. 3 db tojás,
  5. 5 dkg nádcukor,
  6. 1 cs. vaníliás cukor,
  7. 1,5 dl fejföl,
  8. 1/2 dl tejszín,

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy keverőtálba tettem és botmixerrel összeturmixoltam, majd a kekszalapra öntöttem.

 Karamell krémhez:

  1. 1 csésze cukor,
  2. 1/4 csésze víz,
  3. 1,5 csésze habtejszín,
  4. 1 tk tengeri só,
  5. 1/2 cs. vaníliás cukor,

Elkészítése.

Egy edénybe összekeverem a cukrot és a vizet, és forrásig melegítem. Kevergetve főzöm 5 percet, amíg világosbarna színű lesz. Ekkor leveszem a tűzről, és óvatosan hozzáöntöm a hideg tejszínt. Takaréklángon főzöm 5 percig, majd hozzáadom a tengeri sót és a vaníliát.

A karamellkrém 2/3 -ad részét a banános krémbe belepötyögtettem, a többit tálalásig a hűtőbe teszem.

A tepsibe vizet öntöttem úgy, hogy a jénai tál 2/3-ad részéig érjen, és a 180°C-ra előmelegített sütőbe tettem. 40-50 perc alatt sül meg, ilyenkor még belül remegős a tészta állománya, de kihűlve remekül összeáll. A sütőbe hagyom, hogy kihűljön, különben könnyen berepedezhet a teteje.

Másnapig hűtőbe teszem. Tálalás előtt a banánokat felkarikázom, citromlével bespriccelem, hogy ne barnuljanak be, majd a torta tetejére rakom, és a maradék karamellkrémmel megöntözöm.

dscf4599m.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!