Hozzávalók:
- 40 dkg mellfilé,
- 15-20 dkg házi, füstölt sonka,
- 10 dkg reszelt sajt,
- só, bors,
- 1 csokor metélő fokhagyma vagy snidling,
- 2 ek tejföl,
- 2 ek liszt,
- 1 tojás,
Elkészítése:
A mellfilét apró kockákra vágom, besózom, borsozom.
A házi sonkát nagyon vékony szeletekre vágom, ( egy szeletelőgép sokat segít ), ha marad fölösleg, azt apró kockákra szelem, és a töltelékhez keverem.
A metélő fokhagymát megmosom, és felaprítom.
A sajtot lereszelem. Félreteszek belőle a tetejére, ( vagy majd reszelek még hozzá. 🙂
Egy tálba a tejfölt, a tojást, a lisztet, és a fűszereket összekeverem, majd hozzáadom a reszelt sajtot, és a mellfilét. A sóval csínnyán kell bánni, mert a sonka is sós !
Egy őzgerinc formát vajjal kikenek, zsemlemorzsával behintek,és a sonka szeletekkel jobbról-balról kibélelek úgy, hogy a szeletek kétoldalt lelógjanak. A masszát belekanalazom, és ráhajtom a sonka szeletek végeit. Tetejére tejfölt kenek, reszelt sajttal megszórom, és 180°C-on kb 35-40 percig sütöm. Amikor megsült, sütőpapíros tepsire kiborítom, (előtte a széleit késsel fellazítom ) és pár percet a tetejét meggrillezem, hogy a sonka megpiruljon.
Tálra helyezem, és hagyom, hogy kicsit hűljön, mert könnyebben szeletelhető. Kukoricával és metélő fokhagymával ízesített párolt rizzsel vagy újhagymás burgonyapürével tálalom.
újhagymás burgonyapürével…
.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: