Anna konyhája

Sonkába bugyolált csirkemellfilé

 017_34.JPG

Hozzávalók:

  1. 40 dkg mellfilé,
  2. 15-20 dkg házi, füstölt sonka,
  3. 10 dkg reszelt sajt,
  4. só, bors,
  5. 1 csokor metélő fokhagyma vagy snidling,
  6. 2 ek tejföl,
  7. 2 ek liszt,
  8. 1 tojás,

Elkészítése:

A mellfilét apró kockákra vágom, besózom, borsozom.

A házi sonkát nagyon vékony szeletekre vágom, ( egy szeletelőgép sokat segít ), ha marad fölösleg, azt apró kockákra szelem, és a töltelékhez keverem.

A metélő fokhagymát megmosom, és felaprítom.

A sajtot lereszelem. Félreteszek belőle a tetejére, ( vagy majd reszelek még hozzá. 🙂

Egy tálba a tejfölt, a tojást,  a lisztet, és a fűszereket összekeverem, majd hozzáadom a reszelt sajtot, és a mellfilét. A sóval csínnyán kell bánni, mert a sonka is sós !

Egy őzgerinc formát vajjal kikenek, zsemlemorzsával behintek,és a sonka szeletekkel jobbról-balról kibélelek úgy, hogy a szeletek kétoldalt lelógjanak. A masszát belekanalazom, és ráhajtom a sonka szeletek végeit. Tetejére tejfölt kenek, reszelt sajttal megszórom, és 180°C-on kb 35-40 percig sütöm. Amikor megsült, sütőpapíros tepsire kiborítom, (előtte a széleit késsel fellazítom ) és pár percet a tetejét meggrillezem, hogy a sonka megpiruljon.

Tálra helyezem, és hagyom, hogy kicsit hűljön, mert könnyebben szeletelhető. Kukoricával és metélő fokhagymával ízesített párolt rizzsel  vagy újhagymás burgonyapürével tálalom.

004_58.JPG

005_57.JPG

009_52.JPG

020_29.JPG

023_21.JPG

024_21.JPG

026_17.JPG

030_13.JPG

032_12.JPG

036_7.JPG

dsc00798.JPG

újhagymás burgonyapürével…

dsc00799.JPG

dsc00802.JPG

 

 

 

 

.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!