Anna konyhája

Cukkini – ropogós

005_56.JPG

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini,
  • só, bors,
  • apróra vágott petrezselyem, snidling,
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma,
  • 1 fej aprított vöröshagyma,
  • 1 db apróra vágott kápia paprika és 1 erős zöld paprika,
  • kb 6-8 ek összetört kukoricapehely, ( amennyit felvesz )
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt,füstölt sajt
  • olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A cukkinit meghámozom, lereszelem, besózom és állni hagyom egy fél órát. Levét alaposan kinyomkodom. ráütöm a tojást, megszórom a kukoricapehellyel, a reszelt sajttal, hozzáadom a fűszereket és jól összekeverem. A tepsit vékonyan bekenem olajjal és tenyérnyi lepénykéket rakok egy kanál segítségével. Ujjnyi vastagra igazgatom és az előmelegített, 200 °C-s sütőbe teszem. Akkor jó, ha kívül piros, ropogósra sül, de belül puha marad.

Fokhagymás tejföllel tálalom.

013_42.JPG

002_57.JPG

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. égboltszemű says:

    Én zabpehellyel szoktam, és egy kis grahamliszttel, nagyon finom! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!