Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini,
- só, bors,
- apróra vágott petrezselyem, snidling,
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma,
- 1 fej aprított vöröshagyma,
- 1 db apróra vágott kápia paprika és 1 erős zöld paprika,
- kb 6-8 ek összetört kukoricapehely, ( amennyit felvesz )
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt,füstölt sajt
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A cukkinit meghámozom, lereszelem, besózom és állni hagyom egy fél órát. Levét alaposan kinyomkodom. ráütöm a tojást, megszórom a kukoricapehellyel, a reszelt sajttal, hozzáadom a fűszereket és jól összekeverem. A tepsit vékonyan bekenem olajjal és tenyérnyi lepénykéket rakok egy kanál segítségével. Ujjnyi vastagra igazgatom és az előmelegített, 200 °C-s sütőbe teszem. Akkor jó, ha kívül piros, ropogósra sül, de belül puha marad.
Fokhagymás tejföllel tálalom.
Kifogom próbálni… 🙂
Én zabpehellyel szoktam, és egy kis grahamliszttel, nagyon finom! 🙂